Behandelingen,  Haarverzorging

De grootste haarangsten

Als je haar maar goed zit”. Het is een veelgehoorde kreet die aangeeft hoe ijdel we eigenlijk zijn. Toch is een goed zittende kapsel lang niet altijd vanzelf sprekend. We kennen allemaal wel die momenten dat je je haar maar niet goed in model krijgt. Zo’n bad hair day hoort voor veel mensen dan ook bij de grootste haarangsten. In dit lijstje lees je meer over verschillende haarangsten.

Bad hair day

We hebben hem in de inleiding al even genoemd. Iedereen kampt wel eens met een bad hair day. Wat je ook probeert, je haar blijft maar eigenwijs de andere kant op staan dan je zou willen. Nu is dat natuurlijk al vervelend genoeg, maar wat als de bad hair day op een belangrijk moment komt? Bijvoorbeeld op sollicitatiegesprek of op de avond van een veelbelovende date? Dan wordt het allemaal extra vervelend. Vaak grijpen we dan wanhopig naar een enorme hoeveelheid gel, wax of haarspray. Maar laat dat nu juist weer slecht zijn voor je haren. In het weekend is het allemaal geen probleem. Dan is het eenvoudig op te lossen met een pet.

Haaruitval

Een andere veel gehoorde haarangst is haaruitval. Waar dit voor vrouwen veelal uitkomt in dunner wordend haar, krijgen mannen te kampen met inhammen en de welbekende kalende kruin. Steeds meer mannen ondergaan hierom een haartransplantatie. Middels een haartransplantatie groeit haar naar verloop van tijd zoals in de glorietijden. Waar er vroeger nog wel een taboe op haartransplantaties rustte, is dat vandaag de dag volledig verdwenen en is het volkomen maatschappelijk geaccepteerd. Bovendien is de techniek tegenwoordig sterk verbeterd, waardoor het niet meer nodig is om kaalgeschoren of gemillimeterd te worden voor een behandeling.

Grijs worden

Ook de verandering van de eigen haarkleur naar grijs, wordt door veel mensen als een behoorlijke haarangst gezien. Het is een confrontatie met het ouder worden, maar vooral wanneer het grijs worden op jonge leeftijd begint, wordt het door veel mensen als pijnlijk en beschamend ervaren. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook voor mannen verschillende soorten haarverf te krijgen, waarmee eenvoudig zelf de grijze lokken verborgen konden worden. Toch heeft het grijs worden ook wel wat voordelen. Een grijze gloed in de haren wijst op levenservaring en bovendien wordt door een groot aantal vrouwen een kleine hoeveelheid grijs haar als charmant en charismatisch gezien.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *