Uncategorized

Alles voor bij je make-up routine

Op het gebied van make-up zijn er allerlei verschillende producten die je kunt gebruiken. Naast de gewone make-up producten, zijn er ook andere bijkomende producten die je kunt aanschaffen. Deze maken het aanbrengen van je make-up gemakkelijker of geven je huid wat extra meer verzorging, bijvoorbeeld op het moment dat je je make-up verwijdert. Er zijn genoeg van dit soort producten te krijgen, maar niet ieder product zal even goed werken en soms kun je het verschil overduidelijk merken. Wat er allemaal nog meer bij make-up komt kijken lees je hier.

Het aanbrengen van je make-up

Sommige mensen vinden het prettig om hun handen te gebruiken tijdens het doen van hun make-up. Anderen hebben echter de voorkeur voor het gebruik van make-up kwasten. Er zijn verschillende soorten make-up kwasten te krijgen en iedere kwast heeft weer een eigen make-up product waar deze het best voor is geschikt. Zo heb je verschillende sets van kwasten die je kunt aanschaffen waar eigenlijk alle kwasten in zitten die je nodig hebt. Je kunt kwasten hebben voor onder andere foundation, poeder en oogschaduw. Naast je handen en kwasten, kan het ook prettig zijn om een make-up spons in je bezit te hebben. Ook hier kun je foundation mee aanbrengen en dit werkt voor veel mensen ook net weer wat prettiger dan hun handen of kwasten. 

De juiste na-verzorging

Andere make-up accessoires die je kunt gebruiken sluiten aan op de na-verzorging van je gezicht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan producten die je kunt gebruiken om je gezicht te reinigen of je make-up mee te verwijderen. Dit is erg belangrijk, omdat je gewoon niet met make-up op wilt slapen. Dit is ten eerste niet fijn voor je kussensloop, omdat deze natuurlijk helemaal vies wordt, maar het is ook niet goed voor je huid. Per huid zal het verschillen welk product het beste werkt om make-up te verwijderen en ook zal dit per make-up product verschillen. Waterproof make-up verwijderen vraagt namelijk om andere producten dan andere make-up. Het is een kwestie van proberen wat het beste voor jou werkt en je zult merken dat je er alleen maar baat bij hebt als jij de make-up na een lange dag verwijdert.

Zo schoon mogelijk

Bij een goede na-verzorging, past ook het schoonhouden van de spullen die je gebruikt om je make-up mee aan te brengen. Het beste is eigenlijk om je kwasten na ieder gebruik schoon te maken, maar dit kan best veel tijd in beslag nemen. Indien je het schoonmaken bijhoudt, hoeft dit minder tijd in beslag te nemen en hoef je minder product uit je kwasten te verwijderen. Op gegeven moment zul je ook merken dat de kwasten misschien helemaal niet meer echt schoon worden en dan kun je het beste nieuwe kwasten aanschaffen. Om je kwasten schoon te maken kun je speciale shampoo voor je kwasten aanschaffen, maar je kunt ook gewoon babyshampoo of je eigen shampoo gebruiken, in combinatie met lauw tot warm water.  Je zult merken dat je gezicht het alleen maar kan waarderen als je gebruik maakt van zo schoon mogelijke producten.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *