Kleding

De perfecte kerst in drie stappen

De temperatuur daalt, het wordt donker buiten, kleine lampjes beginnen langzaam de donkere steden weer op te lichten: de decembermaand is begonnen. Nu er weer een nieuwe Coronagolf aan het naderen is, zullen we de komende maand wederom voornamelijk binnenshuis doorbrengen. Het is daarom belangrijker dan voorgaande jaren om zélf aan de slag te gaan om jouw kerst zo sfeervol mogelijk te maken. Door de volgende stappen te volgen zal je dat zeker lukken!

De perfecte outfit

Bij een mooi kerstfeest mag een mooie outfit natuurlijk niet ontbreken. Bij kerstkleding denken we natuurlijk snel aan de kleding van de kerstman, maar waar veel mensen niet aan denken is dat er ook genoeg kerstoutfits op de markt zijn voor vrouwen. Zo is bijvoorbeeld een kerstvrouw jurkje perfect om op jouw kerstdiner een onvergetelijke indruk te maken.

Dit jurkje is geschikt voor vrouwen, maar kan voor jongere meisjes veel te groot zijn. Maar niet getreurd, ook voor kinderen is er genoeg kerstkleding op de markt. Zo heb je natuurlijk het welbekende kerstmanpak in de kleine maat, maar ook rendierpakken of kerstsmokings zijn verkrijgbaar in kindermaat. Zo is iedereen op het diner in thema. En dat allemaal bij jou thuis!

De juiste boom

Als tweede mag de kerstboom natuurlijk al helemaal niet ontbreken in jouw woonkamer tijdens de decembermaand. Je kunt gaan voor een echte boom, zoals een Nordmann of een Fijnspar. Deze hebben een heerlijke karakteristieke geur die vrijwel meteen de associatie van kerst opwekken waardoor er automatisch een kerstsfeer hangt in huis. Maar misschien ben je het eindeloze opvegen van de naalden beu en is voor jou een kerstboom van kunststof wel een betere optie. Merken zoals Everlands en Triumph hebben bieden tegenwoordig zeer geloofwaardige kunstmatige kerstbomen aan. Natuurlijk ontbreekt de frisse geur van de echte kerstboom, maar het gemak van het optuigen van de boom zal het gemis compenseren.

Zorg ervoor, wanneer je de keuze voor een kerstboom hebt gemaakt, dat je ook de juiste versiering kiest. Stel bijvoorbeeld een kleurenpalet samen met slechts een paar kleuren, en probeer vervolgens alleen maar kerstballen en slingers te vinden die in jouw persoonlijke kleurenpalet passen. Op die manier houd je je aan een sfeer en wordt jouw woonkamer een mooi geheel.

De ruimte

Als jijzelf en je boom zijn aangekleed, moet alleen nog maar de ruimte aangekleed worden. Dit kan je doen door bijvoorbeeld kerstverlichting te bevestigen aan de muren, in de vensterbank, of aan meubels zoals dressoirs. Daarnaast zijn er talloze leuke kerststallen te vinden online of in woonwinkels om nog wat speelsheid aan de ruimte toe te voegen. Verder kan er een lichtgevende kerstster voor het raam gehangen worden om de kerstsfeer ook nog een klein beetje naar buiten te trekken. Om de kerstsfeer echt nog een beetje naar buiten te trekken zijn er zelfs honderden verschillende kerstkransen te vinden om aan de deur te hangen. Zo laat je je gasten meteen weten dat ze de bewoners al helemaal klaar zijn voor het kerstdiner. En als het dan zover is dat de tafel op kerstavond wordt gedekt, moet je niet vergeten om als laatste stap de tafel te versieren met sfeervolle kaarsen, kerstservetjes en kerstservies. Op deze manier creëer jij je eigen onvergetelijke kerst in 2021!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *