Behandelingen

Hoe kan je hielspoor voorkomen?

Hielspoor is een nare pijn aan de hiel die kan ontstaan door het dragen van slechte schoenen. Doordat je een verkeerde houding aanhoudt, kun je pijn krijgen in de hiel. Dit wordt dan ook wel hielspoor genoemd. Hielspoor kun je helaas niet voorkomen, maar je hebt wel de mogelijkheid om van je hielspoor af te komen. Hielspoor gaat soms vanzelf over, maar het kan ook voorkomen dat je lang door blijft lopen met een hielspoor. Wanneer dit het geval is, is het vooral belangrijk om rustig aan te doen, zodat jij en je voet genoeg rust krijgen om te genezen.

Tips bij hielspoor klachten

Hielspoor is een nare ervaring om mee te maken. Je kan er namelijk dagelijks mee te maken krijgen, waardoor het elke dag steeds meer pijn kan gaan doen. Om de pijn te verzachten kun je een aantal tips uitvoeren. Zo is het vooral belangrijk dat je voeten genoeg rust krijgen. Ook is het belangrijk om oefeningen uit te voeren die er voor zorgen dat je spieren sterker worden. Doordat de spieren sterker worden kunnen je voeten meer aan, waardoor je minder snel last kan krijgen van hielspoor. Heb je last van overgewicht? Dan is het erg belangrijk om af te vallen zodat je voeten minder belast worden.

Pijnlijke benen door hielspoor, wat kun je hier aan doen?

Door hielspoor kan het voorkomen dat je pijn ervaart in de benen. Pijnlijke benen zijn erg vervelend. Je moet namelijk lopen op je benen en dit kan erg pijnlijk zijn. Om de pijn te verzachten is het vooral belangrijk om paracetamol te gebruiken. Paracetamol verzacht namelijk de pijn waardoor jij je dag toch door kunt komen. Daarnaast is het ook belangrijk om 3 keer per dag met je voet te rollen over ijs. IJs kan de pijn namelijk ook erg verzachten. Ben je een vrouw en loop je dolgraag op hakken? Dan is er slecht nieuws, want dit is een echte afrader als je last hebt van hielspoor.

Hoe lang je last kan hebben van hielspoor?

Hielspoor kun je erg lang behouden. Als jij je voet niet zo snel mogelijk rust geeft, kan het voorkomen dat je tien jaar door blijft lopen met hielspoor. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, want pijn in je voet is een van de ergste pijnen die je kunt hebben. Hoewel de pijn zakt na een aantal jaar, kan dit toch een zeurende gevoel veroorzaken in je voeten. Het verschilt dus erg per persoon.

Ik kan niet meer op de hiel staan, wat nu?

Als je niet meer op de hiel kunt staan door een stekende of zeurende pijn in de voeten, dan is het erg belangrijk om even langs de dokter te gaan. Er kan namelijk een ontsteking ontstaan, waardoor je meer schade kunt brengen aan je lichaam. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het altijd belangrijk om met heftige klachten de dokter te bezoeken. De dokter kan beoordelen of je röntgenfoto’s moet laten maken of je weg terug mag volgen naar huis.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *