Uncategorized

Wat zijn triggerpoints in je rug?

De rug is een belangrijk onderdeel van ons lichaam. We gebruiken het voor tal van activiteiten, voornamelijk voor het bewegen van ons lijf. Door bepaalde oorzaken kun je last krijgen van jouw rug. Dit kan bijvoorbeeld door verkeerd tillen of een verkeerde houding. Het kan echter ook zijn dat er sprake is van triggerpoints in jouw rug. Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in spieren die niet meer willen ontspannen. Door zo’n triggerpoint, ook wel spierknoop genoemd, kun jij beperkt worden in jouw doen en laten. Zo kun je mogelijk niet meer goed bewegen. Daarnaast kun je stijfheid ervaren, kracht verliezen en pijn hebben als gevolg van triggerpoints.

Het ontstaan van triggerpoints

Mensen kunnen van de ene op de andere dag ineens te maken krijgen met een triggerpoint in hun rug. Maar waar komen ze eigenlijk vandaan? De meeste mensen hebben geen idee. Triggerpoints kunnen ontstaan door allerlei situaties. Overbelasting is echter één van de grootste oorzaken. Door telkens dezelfde beweging te maken met jouw rug, kan een triggerpoint al ontstaan. Ook het statisch aanspannen van spieren is een oorzaak. Triggerpoints kunnen zelfs ontstaan wanneer jij de spieren in jouw rug lange tijd niet of nauwelijks gebruikt. De betreffende spieren worden zo stijf en verzwakken. Hierdoor ontstaat er sneller een triggerpoint.

Zo kom je van triggerpoints af!

Heb jij een triggerpoint in jouw rug? Dan kan dit de nodige problemen veroorzaken. Zeker wanneer het jou beperkt in je doen en laten zorgt dit voor frustraties. Gelukkig zijn triggerpoints in de rug te behandelen met een goede massage. Sterker nog, er zijn zelfs verschillende behandelmethoden. Vaak wordt er een acupunctuurnaald voor gebruikt. Hiermee wordt de triggerpoint aangeprikt, waardoor een korte spiertrekking plaatsvindt. Vervolgens ontspant de triggerpoint zich. Het is ook mogelijk om een triggerpoint te behandelen door er een injectie in te geven. Tegenwoordig wordt er ook steeds vaker gebruikgemaakt van schokgolven om de triggerpoints uit te schakelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *