Uncategorized

4x spring/summer herentrends van de catwalk die we zeker terug gaan zien in het straatbeeld

Vaak wordt gedacht dat de fashion week er enkel is voor redacteurs, stylisten, influencers en beroemheden, maar eigenlijk is dit event ook heel belangrijk voor de kleding die wij dragen. Onbewust worden we beïnvloed door de mode die door de luxe merken wordt geshowd. Populaire kledingmerken zoals Boss, Ralph Lauren en Lacoste vertalen de kleding van de catwalk naar draagbare kleding en bepalen daardoor indirect hoe jij je kleedt.

Van skinny jeans, dad sneakers en fannypacks, het begon allemaal op dezelfde plek. Daarom kijken we in onze glazen bol; deze trends zagen we op de catwalk en zullen binnen no-time hun entree maken bij het grote publiek.

Pasteltinten

Al jaren zijn pasteltinten voor dames hartstikke hip, maar ook in de mannenmode is deze trend nu terug te zien. Bij de shows van onder andere Dior en Hermès spotte we heren met kleding in lichte tinten als zachtblauw en oud roze. Omdat deze trend zo’n lekker zomers gevoel geeft, zien we de trend ook terug in bijvoorbeeld hippe streetwear sneakers.

Oversized

Groot, groter groot, oversized kleden is helemaal hot. Geen getailleerde jasjes meer en slim fit wordt vanaf nu vervangen door loose en oversized. Dat was onder andere te zien bij de shows van Givenchy en Giorgio Armani. Toch is er een verschil tussen té grote kleding en oversized volgens modekenners; oversized kleding is zo gemaakt, dat is iets anders dan een je kleding 4 maten te groot kopen.

Pink

Roze alleen voor vrouwen? Dacht het niet! Roze is steeds meer geaccepteerd onder mannen en dat was terug te zien op de catwalk. Van neon tot pastel, de roze kleuren waren overal en in allerlei verschillende tinten. Ook merkte we op dat er dit seizoen veel oudroze voorbij kwam, bijvoorbeeld bij de shows van Paul Smith en Givenchy.

Blauw

Blauw is dé kleur van dit jaar en ook bij de herenmode op de catwalk zagen we dat terug. Hier draaide het niet zomaar om blauw, maar specifiek om Yves Klein-blauw, vernoemd naar de gelijknamige kunstenaar. Deze kleur blauw is kenmerkend voor de kunstwerken van Klein en vaak wordt er gezegd dat deze kleur blauw zo diep en intens is dat je erin verdrinkt. Onder andere modehuizen Dior en Givenchy namen dat gevoel over en gebruikte voor hun haute couture kleding de intense kleur blauw.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *