Uncategorized

Obey

De Obey kledinglijn voor heren is de laatste jaren steeds populairder geworden. Met name de petten van het bedrijf Obey zijn vrijwel voor iedereen bekend, maar ook de Obey truien worden aanweziger in het straatbeeld van de Nederlandse herenconsument. Het valt op dat vooral de petten enkel door heren worden gedragen, en ook de truiendragers zijn vooral heren.

Waar eerst voornamelijk skaters en rockers de petten van Obey droegen, zien we tegenwoordig steeds vaker de ‘gemiddelde’ Nederlander deze petten ook dragen. De petten zijn nu ook tegenwoordig te verkrijgen via alle grote webshops van Nederland, een teken van de populariteit die Obey zich eigen heeft gemaakt, en om te voldoen aan de vraag van de gemiddelde Nederlander.

Skating merk kledij

De Obey herenkledinglijn komt van Shepard Fairey en is gevormd in 2001, en is voornamelijk geïnspireerd op klassieke militaire ontwerpen, alsook op elementen van de straatcultuur waar Shepard zich in bevond. Shepard Fairey ontwikkelde zijn merk en noemde het Obey ter provocatie en hoopte dat mensen zouden gaan nadenken over de invloed van de elite op de middenklasse in de samenleving en hij hoopte dat mensen zouden gaan nadenken over de manier waarop beslissingen worden gemaakt. Het woord ‘Obey’ op de pet is dan ook vaak voor heren satirisch, en betekent ‘kies voor je eigen leven en gehoorzaam niet aan het politieke etablissement’. Het woord Obey is vooral opgeprint om de vraag op te roepen: ‘’Will you obey?”

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/ten-cate-ondergoed

Dit is een van de bekendste Obey petten.

De petten zijn populair geworden in de groten steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. De petten zijn daar in enkele winkels, zoals de Dailyrush te koop. De petten zijn verder vooral verkrijgbaar via webshops. De petten zijn van een vrij dik materiaal en bestaan uit 60% katoen en 40% polyester. Veel heren kopen de petten vooral in vanuit Amerika, daar waar het merk vandaan komt en wordt geproduceerd.

Uitgelicht: https://www.hemdvoorhem.nl/falke-sensitive-berlin-sokken

De Obey sweater zit ook in de collectie van Obey. Tegenwoordig zijn alle pets en sweaters bovendien in het grijs en donkerrood verkrijgbaar. De meeste truien bestaan uit 75% katoen en 25% polyester, en zijn vrij dik en geschikt als winterkleding. Zoals gezegd was de kleding, waaronder de pet en de trui, voorheen vooral te zien bij skaters en de meer underground communities in de grote steden van Nederland. Je kon ze tegenkomen op feestjes en in skaterparken, maar tegenwoordig zijn de met de toenemende populariteit ook vaker te zien in openbare ruimtes en in de winkelstraten. In kleine dorpen zal het merk niet snel gezien worden, daar is het merk nog te provocerend en iets te onbekend voor.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *